"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Szeniorok és Tiszteletbeli Tagok Tanácsa soron következő rendezvénye

MEGHÍVÓ

Az Országos Erdészeti Egyesület Szeniorok és Tiszteletbeli Tagok Tanácsa soron következő

rendezvényét

2023. szeptember 27. /szerda/ és szeptember 29. /péntek/

között   tartja

élvezve az EGERERDŐ Zrt. vendégszeretetét a Mátrában.

A rendezvény kiemelt célja, hogy kellő módon megemlékezzünk

a húsz évvel ezelőtt, 2003-ban megrendezett vándorgyűlésről.

 

09. 27. /szerda/

Indulás Budapest Keleti pályaudvarról a 10.30-kor induló közvetlen személyvonattal. Érkezés Gyöngyösre 11.53-kor.

A Miskolcról, vagy más irányból közlekedőket kérjük, ezen időpontra ők is érkezzenek meg.

Érkezésünkkor a csomagjainkat külön autóval fogják elszállítani a szálláshelyünkre. A nap további részében a kézicsomagot célszerű magunkkal vinni.

Továbbutazás Rudolf tanyára, ahol Dobre-Kecsmár Csaba vezérigazgató, egyben OEE régióképviselő köszönti a megjelenteket, és tájékoztatást tart a részvénytársaság tevékeny-ségéről. Ezt követően Schmotzer András tagtársunk, /mint akkori főszervező/ feleleveníti

a 2003-as vándorgyűlés eseményeit.

Ezt követően a Parádfürdői Erdészet által készített ebédet fogyasztjuk el közösen azokkal a tagtársakkal, akik a 2003-as rendezvény kiemelt közreműködői voltak.

Ebéd után   a Kékestetőre érkezünk, ahol ismét a 2003-as rendezvényre emlékezünk.

A fáradtságunk enyhítésére a szállás elfoglalása előtt egy környékbeli pincében borkóstoláson veszünk részt. Kellő táplálékot magunkhoz véve kisvasúttal megérkezünk a

Szalajkai szálláshelyünkre, ahol két éjszakát fogunk eltölteni. (A szálláshelyen frissítőkről magunknak kell gondoskodni.) Elhelyezés jellemzően 4 ágyas szobákban, ebből minden szobában egy ágy emeletes. A részt vevő házaspárok esetében nem tudjuk biztosítani az együttes elhelyezést.

09. 28. /csütörtök/

Reggeli /7.30-8.30-ig/, utána kisvonattal beutazunk Gyöngyösre, majd innen kisbuszokkal megérkezünk a Gyöngyösorosziban található Ásványok-házához. Kísérőnk Dudás Béla erdészetvezető.

12 órakor érkezünk a Mátrafüredi Erdészeti Szakképző Iskolába, ahol ebben az időszakban az EGERERDŐ Zrt. már a hagyományok szerint szervezi meg a Gyöngyös környéki iskolák számára a bemutató jellegű Nyílt napot, amelyhez mi is csatlakozunk. Ezt követően Karnis Pálné igazgató asszony és munkatársai fogadnak bennünket.

14-órától ebéd /önkiszolgálós/.

Ebéd után megtekintjük 20 év előtti vándorgyűlés iskolán belüli helyszíneit, majd tájékoztatást kapunk az intézményben folyó szakmai képzésekről.

Rövid gyaloglás után az ebédet lejárva /cca. 915 m/ kisvasúttal beutazunk Gyöngyösre, majd tovább utazva érkezünk meg a szálláshelyünkre.

Ezt követi a Mátrafüredi Erdészet által kínált vacsora, majd baráti beszélgetések, szarvasbőgés hallgatás, tarokk, nótázás stb. kerülhet sor.

09. 29. /péntek/

Reggeli /7.30-8.30-ig./ Hideg ebéd uticsomagot az Erdészet biztosít számunkra.  Kisvasúttal Gyöngyösre utazunk, ahonnan MÁV igénybevételével 10.03-kor indulunk Hatvanba (érkezés: 10,34), ahol megtekintjük a Vadászati Múzeumot.

A vasútállomáson a csomagjaink elhelyezéséről gondoskodunk. /A MÁV állomástól a Múzeumig kb. 1 km-es gyaloglás. Fáradékonyabbaknak TAXI rendelhető, de Hatvanban közlekedik menetrend szerint helyi buszjárat is. /

Hatvanból indulás vonattal 13.45-kor (Tokaj IC), vagy 14.05-kor (személyvonat), érkezés a Keletibe 14.35-kor, vagy 15.00-kor.

/Hatvan és Budapest között félóránként közlekednek a személyvonati szerelvények. Miskolc felé is jó a csatlakozás. /

Dinnyés, 2023. augusztus 31.  

                                                                          Erdészüdvözlettel:

                                                                                                          Dr Szabó Sándor s.k.

                                                                                                                     elnök