"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Folyóiratunk

Az Országos Erdészeti Egyesület 1862-ben alapított, napjainkig 4000 példányban havonta megjelenő szakfolyóirata és egyesületi közlönye a legrégebb óta kiadott hazai agrárújság, az összes folyamatosan kiadott hazai nyomtatott sajtóterméket tekintve pedig, országosan a második helyen áll a lapmatuzsálemek előkelő rangsorában.

A Wagner Károly és Divald Adolf selmecbányai professzorok által alapított újság jelentős szerepet töltött be a magyar erdészeti szaknyelv megteremtésében és máig fontos, az on-line tartalmakkal együtt korszerű kommunikációs eszköze a Kárpát-medencei magyar erdész összetartozás kifejezésének és az erdészeti szakmai tudás továbbadásának.

A havilap küldetése az igényes tájékoztatás, érték közvetítés. Feladata az ágazatban dolgozó szakemberek, az ágazati döntéshozók, az egyesületi tagok és a szakterület iránt érdeklődők informálása, a közös szakmai érdekek képviselete, üzenetek, események, hírek színvonalas megjelenítése.

A lap 12 lapszámban jelenik meg és évi 11 alkalommal jut el olvasóihoz, átlagosan 3900 példányban, ugyanennyi szakmai címre. Az Egyesület tagságán kívül az erdészeti, természetvédelmi és vadászati szakmákhoz köthető szakmai előfizetők és kormányzati, hatósági szakemberek, döntéshozók, kapcsolódó társtudományi kutatók olvassák.

Az Egyesület úttörő digitalizálási fejlesztéseinek első lépcsőjeként 2009 óta a szaklap 1862-es évfolyamának első lapszámától kezdve az összes megjelent lapszám megtalálható és bárki által szabadon  kereshető az Országos Széchenyi Könyvtár által üzemeltetett OSZK EPA digitális archívumában, mely egyben az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb tematikus digitális archív tartalom a hazai világhálón.