"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

OEE Sárospataki Helyi Csoport

Elnök: Hulják Péter

E-mail: huljak.peter[kukac]eszakerdo[pont]hu

Titkár: Sándor Zsolt

E-mail: sandor.zsolt[kukac]eszakerdo[pont]hu

 

Járási Lőrinc

50 éves

az Országos Erdészeti Egyesület

Sárospataki Helyi Csoportja

Kiegészítve a 2005-2015 közötti időszak eseményeivel

Egyesületünk 150 éves jubileuma alkalmából

 

Országos Erdészeti Egyesület

Sárospataki Helyi Csoportja

Sárospatak, 2004, 2016.

 

 

„... egy magányos ember semmi,

s csak egyesületnek van hosszú élete, s igazi súlya”

gróf Széchenyi István

ELŐSZÓ

Ötven évvel ezelőtt a Sátoraljaújhelyi Állami Erdőgazdaságnál szervezték meg elődeink az Országos Erdészeti Egyesület helyi csoportját és most az elmúlt 50 év eseményeinek összefoglalásával kívánunk emléket állítani mindazoknak, akik az OEE tagjaiként a helyi csoportban tevékenykedtek a Zempléni-hegység erdőgazdálkodásának felvirágoztatásán.

Jelenünk és jövőnk a múltban gyökerezik, és azért méltathatjuk elődeink munkáját e jubileumi rendezvényen, mert az Országos Erdészeti Egyesület Sárospataki Helyi Csoportja mindig megfelelt az alapítói szándéknak; a magyar erdőgazdálkodás ügyének előmozdítását szolgálta.

A helyi csoport vezetői mindig rugalmasan alkalmazkodtak a változó körülményekhez, felismerték a kor követelményeit, a tagság igényeit és annak megfelelően szervezték tevékenységüket. A tisztségviselők mellett részesei ennek a történetnek azok az egyszerű egyesületi tagok is, akiknek nevét nem jegyezték fel a beszámolók. Ők „csak” befizették a tagsági díjat, elmentek a rendezvényekre, javaslatot tettek, közreműködtek.

Tiszteletünk és nagyrabecsülésünk mindazoknak, akik a közösség érdekében lemondtak szabadidejük jelentős részéről és részt vállaltak az Egyesület és a helyi csoport munkájában.

Szakmai rendezvényeinket csak az állami erdészeti szervek, termelőszövetkezetek, vállalkozók és egyének erkölcsi és anyagi támogatásával tarthattuk meg. Őszinte köszönet érte és kérjük segítsenek továbbra is.

Köszönjük JÁRÁSI LŐRINC Bedő-díjas, aranyokleveles erdőmérnöknek, hogy telje-sítette kérésünket és erdészettörténeti ismeretei alapján összeállította jubileumi kiadványunkat.

Köszönet a helyi csoport minden tagjának!

Az Országos Erdészeti Egyesület Sárospataki Helyi Csoportja nevében

 

Bobkó János                                                                                                                      Pálmai István

Titkár                                                                                                                                   elnök

 

A Sárospataki Helyi Csoport története ide kattintva letölthető!