"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

10 éves a Miklósvári Parkerdőben álló Szent Hubertus-fakápolna

10 éves a Miklósvári Parkerdőben álló Szent Hubertus-fakápolna

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Miklósvári Parkerdejében, a festői pihenőtó mellett található Szent Hubertus erdei fakápolna - a hívek és a természetszerető közönség nagy örömére - 2022. szeptember 22-én ünnepli megáldásának és fennállásának 10. évfordulóját.

A kápolnát a teremtett világban a hivatásukat teljesítő vadászok és erdészek védőszentjének, Szent Hubertusnak a tiszteletére, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. munkatársainak összefogásával és kétkezi munkájával, a környékbeli erdő faanyagából – medvegerezdes boronafallal – építették 2012-ben, mely a meghitt parkerdei környezetben a teremtett világ szépségére és a kereszténységre hívja fel a figyelmet azóta is

Akkor nem is gondoltuk, hogy ez a szeretettel és összefogással épült kis fakápolna mekkora hihetetlen népszerűségnek örvend majd a térségben. A Tamási melletti parkerdő látogatottsága a felméréseink szerint eléri a húsz ezer látogatót évente, és alig van olyan látogató, aki ne készítene fényképfelvételt, kis videót vagy egy szelfit az épületről. A rendszeresen látogató futók, sétálók, kutyások, elmélkedő és imádkozó szemlélődők örömmel keresett tartózkodási vagy pihenőhelye ez a kicsiny kis kápolna, mely valóságos „rajongói klubbal” rendelkezik.

Az elmúlt tíz évben számtalan találkozónak, ünnepségnek, kisközösségek összejöveteleinek a helyszíne, a keresztelők, esküvői szertartások, családi jubileumi találkozók sokaságáról már nem is beszélve. Számtalan baráti, családi, munkahelyi közösségek csoportképei, szerelmespárok fotói készülnek előtte, így a kis kápolna fotóinak száma az interneten, a közösségi felületeken mára már megbecsülhetetlen, melyek közül néhány számos magyar és külföldi magazinban, kiadványban is szerepelt már.

Azt azonban tíz éves „születésnapján” kijelenthetjük, hogy a többi népszerű és rendkívül sikeres ökoturisztikai beruházásaink sorában ez a picike kis erdei kápolna a népszerűségi listán az egyik csúcstartó – olvasható a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. hivatalos közösségi oldalán.

A Szent Hubertus-kápolna a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. és a tamási plébánia engedélyével a liturgikus alkalmakon tart nyitva.

Forrás: Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

Fotók: Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László