"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A Vietnámi Nemzeti Erdészeti Egyetem delegációja járt a Soproni Egyetemen

A Vietnámi Nemzeti Erdészeti Egyetem delegációja járt a Soproni Egyetemen

A Vietnámi Nemzeti Erdészeti Egyetem (Hanoi, Xuan Mai) képviselői tettek látogatást a Soproni Egyetemre 2022. június 23-án.

A delegációt – Prof. Dr. Cao Quoc An, az egyetemi tanács elnöke; Prof. Dr. Hoang Van Sam, a Nemzetközi Együttműködések Iroda igazgatója; Dao Duy Phuong, a pénzügyi és számviteli részleg igazgatója; Dr. Ly Tuan Truong, a Faipari és Belsőépítészeti Kar dékánja; Dr. Le Xuan Phuong, a Nemzetközi Együttműködések Iroda igazgatóhelyettese – a Soproni Egyetem vezetőségének tagjai – Prof. Dr. Fábián Attila rektor; Prof. Dr. Lakatos Ferenc kutatási és külügyi rektorhelyettes; Dr. Alpár Tibor innovációért és vállalati kapcsolatokért felelős rektorhelyettes; Prof. Dr. Németh Róbert, a Cziráki József Doktori Iskola vezetője (Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar); Dr. Pásztory Zoltán kutatási és külügyi dékánhelyettes (Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar); Dr. Czimber Kornél kutatási és külügyi dékánhelyettes (Erdőmérnöki Kar); Dr. Fehér Sándor, a Faipari és Műszaki Intézet igazgatója (Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar) – fogadták.

A vietnámi delegáció látogatása, valamint a hanoi és soproni oktatók/kutatók közös munkája az Erasmus+ KA107-es oktató- és hallgatócsere projekt keretében valósul meg, melyet az Európai Unió finanszíroz a képzési és tudományos kutatási együttműködés elősegítése érdekében.

Prof. Dr. Lakatos Ferenc rektorhelyettes bemutatta a Soproni Egyetem felépítését, működését, a képzés és a kutatás főbb területeit. Az ülésen elsősorban erdészeti és faipari oktatási és kutatási témákat érintettek. Prof. Dr. Németh Róbert, mint a projekt hazai vezetője összefoglalta a két intézmény közötti kapcsolat évtizedes távlatát, az eddigi eredményeket.

Az értekezlet legfontosabb eredményei közé tartozik az együttműködési megállapodás meghosszabbításának ünnepélyes aláírása, valamint az együttműködés kibővítése ipari partnerek bevonásával; tervek megfogalmazása a közös oktatási programok kialakítására és beindítására (joint degree program) vonatkozóan a természeti erőforrás menedzsment és a faipari képzés terén; új Erasmus (capacity building) projektjavaslat kidolgozása és közös benyújtása; Stipendium Hungaricum programban tanuló vietnámi diákok számának növelése; a K+F projektjavaslatok összeállítása a klímaváltozással, biodiverzitással, faipari innovációval, ill. ezek egymásra hatásával kapcsolatban.

 

Forrás: SOE

Fotók: SOE

Hírszerkesztő: Nagy László