"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Kevesebb helyettes államtitkárral folytatja munkáját az Agrárminisztérium

Kevesebb helyettes államtitkárral folytatja munkáját az Agrárminisztérium

A korábbi 12 helyett összesen 9 helyettes államtitkári státusszal folytatja munkáját az Agrárminisztérium. A takarékosabb működést eredményező rendszerben, az előző ciklushoz képest a szakképzésért és a vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkárok munkáját várhatóan más vezetők alá sorolják, míg a környezetvédelmi szakterület a megjelent rendelet szerint a Technológiai és Ipari Minisztériumhoz került.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, az agrártárcán belül május közepén államtitkári kinevezést vehetett át Zambó Péter. Az erdőkért felelős államtitkár munkáját a korábbiakhoz hasonlóan egy helyettes államtitkár segíti. Ezt a posztot a Magyar Közlöny 2022. évi 96. számában megjelentek szerint, az agrárminiszter előterjesztése alapján, 2022. június 12-től dr. Kovács Zita tölti be, aki jogász végzettségű földügyi szakember, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság korábbi igazgatója.

Információk szerint Szentpéteri Sándor korábbi erdőkért felelős helyettes államtitkár megfelelő vezetői beosztásban fogja folytatni az erdő-, vad- és halgazdálkodási, valamint az elsődleges faipari ágazatok tevékenységének összehangolásával kapcsolatos munkáját.

Forrás: Magyar Közlöny

Szerző: Nagy László

Fotók: OEE

Hírszerkesztő: Nagy László