"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Felavatták a NEFAG Zrt. új székházát

Felavatták a NEFAG Zrt. új székházát
Az ország egykori első erdei művelődési házát felújítva és kibővítve, az eredeti funkció megtartásával új székházat alakított ki Szolnokon, a Széchenyi parkerdő területén a Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. (NEFAG). A létesítményt pénteken adták át.
 

Dégi Zoltán, a cég vezérigazgatója elmondta: az 1980-as években Magyarországon elsőként ezen a helyen létrehozott erdei művelődési ház alapjaira épült létesítmény kialakítása mintegy 80 millió forintba került, és alig több mint fél évet vett igénybe.

Szabó Csaba, a vidékfejlesztési tárca miniszteri biztosa Szolnokot az "alföld fásítás történelmi központjának" nevezte. Kiemelte, hogy a következő 35-50 évben 700 ezer hektár új erdő telepítésére van szükség Magyarországon. A programon belül az Alföld kiemelt jelentőségű területként szerepel, ahol a fásítás komoly munkalehetőséget is teremt majd a régió hátrányos helyzetű településein élők számára.

A NEFAG jogelődjét 1950-ben alapították, akkor mindössze 126 hektáros állami erdőterületen gazdálkodott. A cég ma már Pest megye déli részén és Jász-Nagykun-Szolnok megyében mintegy 33 ezer hektár erdőt kezel, árbevétele alapján pedig a megye 10 legjelentősebb agrárvállalkozása közé tartozik, az elmúlt évtizedek során területükön több ezer hektárnyi erdőt telepítettek.

Forrás:MTI, hirado.hu Kép:Szolnoki Napló