"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdészeti és vadászati klasztert hoztak létre a történelmi Nógrád megyében

Erdészeti és vadászati klasztert hoztak létre a történelmi Nógrád megyében

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében 367 074 Euro költségvetési összegből valósulhat meg az „Erdészeti és vadászati klaszter a határon átnyúló fenntartható fejlődés elősegítésére”című, HUSK projekt, mely 2012. február elsején kezdődött el és az időtartama két év.

HUSK

A projekt vezető partnere az Ipoly Erdő Zrt. (Balassagyarmat), a fő határon túli szlovák partner a Középső Ipoly-mente Regionális Fejlesztési Ügynökség (Nagykürtös), magyar partner a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Salgótarján), szlovák partner a Nemzeti Erdészeti Centrum (Zólyom), és nem támogatott partner a szlovákiai Állami Erdészeti Vállalat (Besztercebánya)."

A projekt megvalósulásával új üzleti, tanácsadói és információs szolgáltatást nyújtó klaszter jön létre. Kiemelt cél továbbá az erdészettel, vadászattal és turisztikával foglalkozó vállalkozások üzleti környezetének javítása, az információs környezet és a határon átnyúló üzleti kapcsolatok fejlesztése.

A projekt közvetlen célcsoportja a létrehozásra kerülő klaszter tagjai, a határ két oldalán várhatóan mintegy 300 klaszter tag, akik magán és állami erdészeti gazdálkodók, erdőbirtokosságok, vadásztársaságok, vadgazdálkodók, erdészeti és vadászati termékeket előállítók és e termékekkel kereskedők, vadászati szállást kínáló vadászház tulajdonosok, általános turisztikai szolgáltatást nyújtó panziók, amelyek ökoturisztikai szempontból fejleszthetők és az erdei iskolák.

A klaszter honlapján a tagok hozzáférnek majd a klaszter adatbázisához, megismerhetik partnereik elérhetőségét, tevékenységét, szabad kapacitását. Ez lehetővé teszi a tagok közötti aktív gazdasági együttműködést, erőforrásaik jobb kihasználását. Valamennyi információs anyag felkerül a honlapjukra, de a program valamennyi információs anyagát nyomtatott formában is elkészítik.

Forrás:ipolyerdo.hu