"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Átvehették a kitüntetettek az Erdők Világnapja alkalmából adományozott szakmai elismeréseket

Átvehették a kitüntetettek az Erdők Világnapja alkalmából adományozott szakmai elismeréseket

2020. szeptember 24-én vehették át Mátrafüreden, Nagy István agrárminisztertől és Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkártól a március 21-i Erdők Világnapja alkalmából kitüntett erdész kollégák, a minisztériumi szakmai elismeréseiket.

Az Erdők Világnapját minden év március 21-én ünnepeljük. Az ENSZ 2013-ban jelölte ki ezt a napot a Föld tüdejét alkotó erdők tiszteletére. Az erdők segítenek a levegő, a talaj, a víz és az emberek egészségének megőrzésében és kulcsszerepet játszanak a klímaváltozás hatásainak csökkentésében, az éhezés felszámolásában, ezért védelmük kiemelt jelentőségű.

Az Erdők Világnapja alkalmából minden évben sor kerül miniszteri szakmai elismerések adományozására is, azon szakemberek részére, akik az erdőgazdálkodás, erdővédelem területén kiemelkedő munkát végeznek. Az őszi Erdők Hete nyitórendezvényén a tavaszi járványügyi helyzet miatt került most sor az ünnepélyes átadásokra.

Dr. Nagy István miniszter úr Pro Silva Hungariae Díjat adományozott

Ferenczy András, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának erdészeti főfelügyelője részére, a faanyag kereskedelmi lánc hatósági felügyeleti rendszerének kiépítésében és működtetésében végzett kiváló tevékenységéért, szakigazgatási munkájáért.

Jagicza Attila, a Bakonyerdő Zrt. üzemtervezési és szakfelügyeleti osztályvezetője részére, a gyakorlati erdőgazdálkodást, az erdőgazdálkodási tervezést és nyilvántartást megalapozó rendszerek minőségi fejlesztéséért, a jogalkotás terén végzett munkájáért.

Könnyű István, a Könnyű Ebt. ügyvezető igazgatója részére, a magán erdőgazdálkodás alapfeltételeinek kidolgozásában, a szervezeti rendszer megalapozásában elért eredményeiért.

Dr. Lakatos Ferenc, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának intézetigazgatója részére, a hazai erdészeti felsőoktatás és kutatás terén elért eredményeiért, publikációs tevékenységéért.

Dr. Ódor Péter, az Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézetének osztályvezetője részére, elhivatott kutatói munkájáért, mellyel hidat képez a biológiai tudományok és az erdészeti gyakorlat között.

valamint,

Mergner Ulrich, a Bajor Államerdészet erdészetvezetője részére, aki az elismerést egy későbbi időpontban veszi át.

Agrárminiszter Úr Pro Silva Hungariae Emlékplakettet adományoz

László Diána, a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. ügyvezető igazgatója részére, a magán erdőgazdálkodás alapjait meghatározó erdő ingatlan-nyilvántartási, számviteli és adózási feltételek területén végzett kiváló munkájáért.

Pintér Ottó, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. erdészeti igazgatója részére, a Zselic lenyűgöző bükköseinek természetes felújításában, az állományok gondozásában elért eredményeiért, társadalmi szerepvállalásáért.

Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományoz

Gráczki Elemérné, a Zalaerdő Zrt. Nagykanizsai Erdészetének gazdasági vezetője részére, több mint négy évtizedes az erdőgazdaságot segítő gazdasági tevékenységéért, innovatív vezetői munkájáért, nyugdíjba vonulása alkalmából.

Horváth Mihály, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. erdészeti igazgatója részére, a Belső-Somogyi Homokvidék kocsányos tölgyes állományainak fenntartása, bővítése terén végzett kiváló munkájáért.

Kanyó Béla, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. faipari üzemvezetője részére, a bugaci raklapüzem három évtizedes eredményes vezetéséért, szakmai tevékenységéért.

Kiss László, a Pilisi Parkerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, közel hat évtizedes erdészeti pályafutásáért, társadalmi szerepvállalásáért.

Kopcsjak János, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság mezőgazdasági erőgépkezelője részére, a természetvédelmi kezelések végrehajtásáért, ezen belül több száz hektár erdő telepítése, felújítása és ápolása érdekében végzett tevékenységéért.

Kovács István, a NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. kerületvezető erdésze részére, a kunszentmártoni kerületben végzett tevékenységéért, a makkvetéssel történő erdősítésben vállalt újító szerepéért.

Liebhardt István, a Pilisi Parkerdő Zrt. pénzügyi és kontrolling osztályvezetője részére, az erdőgazdaság pénzügyi terveinek, az informatikai innovációs megoldásainak korszerűsítéséért.

Szalai Jenő László, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. nyugalmazott nehézgépkezelője részére, a szervezet erdőfelújítási és erdőtelepítési tevékenységét közel öt évtizeden át segítő magas színvonalú munkájáért.

Tóth Béla Ákos, az E-Erdész Bt. ügyvezetője részére, számos innovatív erdészeti és faipari informatikai program és mérőeszköz kidolgozásáért.

Varga Ervin Bertalan, a Pilisi Parkerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, több évtizedes elhivatott szakmai munkájáért, az erdészetet segítő önkéntes tevékenységéért.

Dr. Varga Gyula, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője részére, elhivatott, innovatív szakmai tevékenységéért, kutatói munkájáért.

valamint,

Babos Imréné, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott készárutér-kezelője részére, és

Keczeli Zoltán, a Bakonyerdő Zrt. közjóléti létesítmény vezetője részére, akik az elismerést egy későbbi időpontban veszik át.

Az Országos Erdészeti Egyesület ezúton is szívből gratulál a kitüntetett kollégáknak!

Forrás: OEE, AM

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok

Hírszerkesztő: Nagy László