"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Tovább nő az erdőterület Felsőtárkányban az EGERERDŐ Zrt. szakmai közreműködésével

Tovább nő az erdőterület Felsőtárkányban az EGERERDŐ Zrt. szakmai közreműködésével

Idén közel 2500 facsemetét ültetett el Felsőtárkányban a HRT Spedition Kft. A faültetési akció a cég GoGreen programja keretében valósult meg, amelynek célja a szemléletformálás és a fenntarthatóság. A társaság számára nem ismeretlen fogalom a társadalmi felelősségvállalás, hiszen évek óta részt vállalnak az egri sportélet támogatásában, vagy bekapcsolódnak különböző jótékony megmozdulásokba, esetleg ők maguk generálják azokat.

A HRT Spedition Kft. környezettudatos kezdeményezése jó hatással van a munkahelyi közösségre is, hiszen a dolgozók többsége úgy döntött, hogy családjával csatlakozik a két ütemben megvalósuló zöldítési akcióhoz. A lebonyolításban az Egererdő Zrt. nyújtott segítséget. 

A felsőtárkányi Egeres-völgy kezdetén, a vadbemutató kert és emlékerdő közelében idén csaknem 2500 fát ültetnek két ütemben. Most tavasszal az első, s ősszel a második is megvalósul. Cseh Attila kereskedelmi igazgató a kezdeményezés kapcsán elmondta, örül annak, hogy az ergo iroda valamennyi dolgozója csatlakozott a faültetési akcióhoz. 

Az Egererdő Zrt. nagy örömmel fogadta a kezdeményezést, hiszen aki fát ültet, az bízik a jövőben, és minden egyes fa ültetésével hozzájárul az ország zöldfelületeinek növeléséhez. Ifj. Ősz Gusztáv erdőgazdálkodási és természetvédelmi vezérigazgató-helyettes bízik benne, hogy más cégek is felismerik ennek klímavédelmi, illetve közösségformáló jelentőségét.

 

Forrás: EgerHírek

Fotók: EgerHírek

Hírszerkesztő: Nagy László