"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Újabb gyermekotthon korszerűsödött az állami erdőgazdaságok szerepvállalásával

Újabb gyermekotthon korszerűsödött az állami erdőgazdaságok szerepvállalásával

Befejeződött a balassagyarmati Ipolyparti Fészek Gyermekotthon korszerűsítése a gyermekotthonok ombudsmani felújítási programja keretében. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP), továbbá az állami erdőgazdaságok - köztük az Ipoly Erdő Zrt. vállaltak szerepet az intézmény felújításában. Az ünnepélyes átadón részt vett dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára, valamint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának képviselői.

Dr. Kozma Ákos ombudsman beszédében köszönetet mondott a programban részt vevő intézmények vezetőinek és munkatársaiknak, továbbá reményét fejezte ki, hogy a jó gyakorlatnak tekinthető program keretében még számos gyermekotthon felújítására kerülhet sor a jövőben.

Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára ismertette, hogy Szombathely és Veszprém térsége, valamint a baranyai régió után most Nógrádban ért el kézzelfogható eredményeket a program. Ez az ötödik olyan alkalom, amikor egy állami erdészeti társaság támogatásával újult meg egy gyermekek elhelyezésére szolgáló intézmény. Az együttműködés jól mutatja, hogy az erdészeti társaságok a közjót szolgálva gazdálkodnak. Számos fontos társadalmi küldetésben vesznek részt, amelyhez erdőkezelési tevékenységük biztosítja a stabil alapot.

A gyermekotthonok dr. Kozma Ákos által kezdeményezett ombudsmani felújítási programjában eddig több gyermekotthon, köztük a Rumi Különleges Gyermekotthon, a Veszprém-gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthon, a Balassagyarmati Ipolypart Fészek Gyermekotthon, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató bajai és szentlőrinci lakásotthona újult meg.

Forrás: MTI

Fotók: BVOP

Hírszerkesztő: Nagy László