"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Veszprémben, Európa Kulturális Fővárosában lesz a MEGOSZ Nagyrendezvénye

Veszprémben, Európa Kulturális Fővárosában lesz a MEGOSZ Nagyrendezvénye

Tisztelt MEGOSZ Tagok! Tisztelt Magánerdő Tulajdonosok! Tisztelt Erdőgazdálkodók!

Az idei évben, 2023-ban Veszprém, Európa Kulturális Fővárosa ad otthont a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége éves Nagyrendezvényének.

A szájhagyomány szerint Veszprém Géza fejedelem, majd fia, I. István király és felesége, Gizella kedvenc tartózkodási helye volt és az ezredik év környékén. Ezért elmondható, hogy az első királyi pár idején élte Veszprém egyik fénykorát. Püspökséget alapított itt az első királyi pár, és támogatásukkal épült fel a Szent Mihály Székesegyház és a Veszprémvölgyi Görög Apácakolostor, ahol – a legenda szerint, – az a miseruha készülhetett, amely a magyar királyok koronázási palástja lett. Gizella a hímzett ruhadarabot az itteni egyháznak adományozta, ezzel – az utókor értelmezése szerint – a „királynék városává” emelte a települést, amely püspökének királyné-koronázási jogát 1216-tól törvény is megerősítette.

A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége a Veszprém Aréna Sport- és Rendezvénycsarnokban tartja az éves Nagyrendezvényét, 2023. november 10-én pénteken.

A rendezvény részletes programját és a megközelítését a mellékelt meghívón találják. Kérjük a tagsági regisztrációs lap kitöltését és mielőbbi visszaküldését!

A gyerekeket és családtagokat is, egész nap látványos programok várják, többek között lesz faültetés, kisvonatos városnézés, folyamatos STIHL és Valkon gépbemutató – és állatkert látogatási lehetőség is.

A Jogosult erdészeti szakszemélyzetet a délután 13:30-tól kezdődő szakmai konferenciára várjuk. Az akkreditált program (a program szakmai konferencia része) külön szakszemélyzeti regisztrációhoz és a regisztrációs díj megfizetéséhez kötött!

Szeretettel várjuk Önt és kedves családját!

Az előzetes regisztráció kötelező.
Találkozzunk Veszprémben, november 10-én!
A pontos cím/térképen: Veszprém Aréna – 8200 Veszprém, Külső-kádártai út 5.

Erdészüdvözlettel:

Mocz András
elnök

Letölthető dokumentumok:

MEGOSZ Nagyrendezvény 2023: Meghívó és programismertető

MEGOSZ tagság részére, a teljes rendezvényre szóló regisztráció

Kizárólag a délután 13:30-tól tartandó akkreditált szakmai programra szóló regisztráció

Kérem, segítse a munkánkat, és minél előbb küldje vissza regisztrációját e-mailben a megosz@megosz.hu email címre, vagy postai úton a dokumentumban található megadott címünkre!

Forrás: MEGOSZ

Fotók: MEGOSZ

Hírszerkesztő: Nagy László