"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Idén már huszadszor Muzsikál az erdő az országban

 Idén már huszadszor Muzsikál az erdő az országban

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2023-ban 20. évfordulóját ünnepli. Fő célja nem változott: az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. Idén 4 térségben jelentkezik a „Muzsikál az erdő”.

Az év első eseménye új helyszínként „Muzsikál az erdő” a Szatmár-Nyírségi homokháton április 21-23-án a Baktalórántháza melletti erdőben és Partiumban, Nagykárolyban, valamint Mezőfényen várja az érdeklődőket.

A „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban május 20-21-én szerveződik Kecskeméten, a Vackorvár Erdei Iskola területén a Nyíri erdőben, valamint Lakitelek – Tőserdőn.

Az év legnagyobb eseménye a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok 9 napos programja július 1-e és 9-e között kerül megrendezésre.

Ősszel a „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében szeptember 30-án és október 1-én Gyula térségében, Gyula – Városerdőn, valamint Nagyvárad közelében Püspökfürdőn szerveződik.

Hűek maradunk hagyományos szervezési elveinkhez: Különleges erdei helyszínekre hívjuk a rendezvényre érkezőket, ahol a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. Várjuk a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjainkra.

A Príma, Nógrádikum és Nívó Díjjal, „Minősített Fesztivál” címmel rendelkező rendezvény valamennyi napján lélekben felkészülünk a szakvezetéses erdei séta során a klasszikus zenei és a népzenei erdei koncertekre, ahol országos, sőt világhírű előadóművészek és a helybéli művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen erdei koncertélményt. Nem marad el az erdei sport, a színvonalas zenei és kézműves gyermekprogram, a helyi termelők bemutatkozása.

Megismerkedhetünk a fenntartható gazdálkodás példáival, valamint tudományos ismeretterjesztő előadásokon bővíthetjük tudásunkat az erdő és a természetvédelem témakörében.

A természethez kötődő „Muzsikál az erdő”-s pályázatok – fotó, irodalom és gyermekrajz - a rendezvény oszlopos tagjaivá váltak. Az idei évfordulóhoz kapcsolódóan zeneszerzői pályázatra is hívjuk a klasszikus zene alkotóit.

Minden nap zárásaként alkalma nyílik a résztvevőknek kötetlen beszélgetésre, a vendéglátó település megismerésére, hiszen a „Muzsikál az erdő” minden nap más-más településen jelentkezik, ezzel is népszerűsíteni kívánja a vidék, az erdő értékeit.

A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok tervezett helyszínei pl. Gyöngyös – Sástó, Gyöngyöspata, Szurdokpüspöki, Pásztó – Mátrakeresztes, Salgótarján – Eresztvény, Tar – Fenyvespuszta.

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a 2023-as év „Muzsikál az erdő” rendezvényeire. Ünnepeljük együtt a jubileumot!

Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Fotók: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Hírszerkesztő: Nagy László