"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdészeti szakemberek továbbképzése Gyula-Városerdőn

Erdészeti szakemberek továbbképzése Gyula-Városerdőn

Szeptember elsején több mint 60 erdészeti szakember vett részt akkreditált továbbképzésen Gyula-Városerdőn az Országos Erdészeti Egyesület Békés és Csongrád megyei szervezetei és a DALERD Dél-alföldi Erdészeti Zrt. szervezésében.

A nyitott rendezvényen a két érintett megyén kívül távolabbi tájakról is neveztek jogosult erdészeti szakemberek. A DALERD Zrt. erdészein túl a képzésen részt vettek a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., a Körös-Maros Nemzeti Park munkatársai valamint magán erdészeti szakemberek is.

A rendezvényt Fazekas József a DALERD Zrt. vezérigazgató helyettese nyitotta meg, majd a dél-alföldi régió erdészeti hatóság szakembereinek vitaindítói után kerekasztal beszélgetés folyt az erdészeti hatósági ügyvitel szabályairól, az erdőtelepítések tervezésének buktatóiról és a közjóléti tevékenységek tervezéséről. Természetesen szó esett a tűzifa ellátással kapcsolatos kérdésekről is.

Az elméleti oktatást terepi bemutató követte, aminek két fő témája volt: a négy évvel ezelőtt viharkár utáni helyreállítás módszerei és jelenlegi feladatai valamint a közjóléti elsődleges rendeltetésű erdő kezelésének napi feladatai.

Forrás: OEE Békés megyei H. Cs.

Szerző: Puskás Lajos elnök

Fotók: OEE Békés megyei H. Cs.