"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Göbös-majorban tartották az OEE Nyugat-Dunántúli régiójának értekezletét

Göbös-majorban tartották az OEE Nyugat-Dunántúli régiójának értekezletét

2024-ben az Országos Erdészeti Egyesület Nyugat-Dunántúli régiója a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Kapuvári Erdészeténél, azon belül is a Göbös-Majori Ökoturisztikai Központban február 29-én tartotta a szokásos év eleji értekezletét. Az eseményen a régió 11 helyi csoportjából 8  képviselői jelen voltak.

A rendezvényt Bakó Csaba Nyugat-dunántúli régióképviselő nyitotta meg, majd rövid köszöntő után átadta a szót a házigazda KAEG Zrt képviselőjének, Vaczurka István helyi csoport elnöknek. Ő is köszöntötte a megjelenteket, és pár szóban bemutatta a Kisalföldi Erdőgazdaságot, annak jellegzetességeit. Ezután a résztvevők egy rövid sétával megtekintették a 2020-ban átadott panziót, az istállókat és a lovardát.

Visszatérve az erdei iskola épületébe, elkezdődött az érdemi munka. Elmer Tamás főtitkár részletes beszámolót adott a 2023-as év eredményeiről, valamint felvázolta a 2024-es évben elérendő, az egyesület által kitűzött célokat. A kötetlen beszélgetés alkalmával számos napirenddel kapcsolatos kérdés is megválaszolásra került.

Ezután Bodor György az OEE Díjbizottság tagja osztotta meg a régióval az előző évi tapasztalatait. Ezt követően kezdetét vette az egyeztetés, az egyes helyi csoportok nyilatkoztak az adott díjra általuk érdemesnek talált jelöltről. A jelöltek életútját, szakmai tevékenységét, OEE-hez kapcsolódó munkásságát a felkészült képviselők bemutatták a többieknek, majd közös állásfoglalásból következően kialakultak a régió jelöltjei a 2024-es évre.

Egyetlen napirendi pont maradt még hátra, az egyebek, melynek keretében a napi ügymenetet érintő kérdések következtek. A felvetéseket közösen megvitatták a résztvevők. A régióképviselő kérte a tisztségviselőket, hogy a kitüntetési előterjesztéseket, a helyi csoportok beszámolóját és munkatervét határidőre küldjék meg a titkárságnak, illetve az ő részére is. Az értekezlet hivatalos részének végén Köveskúti Zoltán a Soproni Helyi csoport elnöke jelezte, hogy 2025. évben szívesen lennének a régiós rendezvény házigazdái.

Az értekezlet végeztével, az ebéd elfogyasztása után  fakultatív programként lovaskocsikázást szerveztek a házigazdák a környező erdő területén.

Forrás: OEE Győri Erdőgazdaság H.CS.

Szerző: Vaczurka István, Németh Márk

Fotók: Vaczurka István, Németh Márk

Hírszerkesztő: Nagy László