"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Karácsonyi ünnepi segítség a kárpátaljai erdész kollégáknak és családtagjaiknak

Karácsonyi ünnepi segítség a kárpátaljai erdész kollégáknak és családtagjaiknak

Az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásával, az Agrárminisztérium irányítása alatt álló állami erdőgazdaságok részvételével, a hazai erdész szakemberek a mindennapi túléléshez szükséges felszerelések mellett, közvetlenül a karácsonyt megelőző héten, az ünnepet szebbé tevő ajándékokra is gyűjtöttek a Kárpátalján élő kollégáiknak, tagtársaiknak és családtagjaiknak.

Egy héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy 12 darab áramfejlesztő berendezést szereztünk be és adtunk át Kárpátaljai Helyi Csoportunk elnökének. Az akkor ott tapasztaltak és hallottak arra ösztönöztek bennünket, hogy még karácsony előtt olyan szállítmányt állítsunk össze, amely kicsit szebbé, boldogabbá teheti az ünnepet a hétköznapok nehéz körülményei között is.

Ebből a gondolatból fakadóan december 22-én, közel 4 millió forint értékű adománnyal megrakott szállítmány gördült át a beregsurányi határátkelőhelyen, amely most alapvetően a beregszászi járás erdészetein dolgozó kollégák 165 gyermekének szólt. Elsősorban az ő karácsonyuk öröméhez igyekeztünk hozzá járulni. Játékok, édességek, mesekönyvek, dinamós lámpák, valamint egy raklapnyi gyertya, 200 darab katonai pokróc és tartós élelmiszerek is részét képezték a karácsonyi adománynak.

Az állami erdőgazdaságok és az országban dolgozó erdész szakemberek mellett, ennek a szállítmánynak az esetében külön köszönettel tartozunk a Vérteserdő Zrt.-nek, a Holnap Kiadónak és a Budakeszi Karitásznak.

Az egyesület Kárpátalján élő magyar tagjain keresztül a háború kitörése óta folyamatos a kapcsolattartás a nehéz helyzetben élő helyi erdész kollégákkal. Az adományozók önzetlenségén túl, ennek is köszöhetően, idén ez volt az ötödik segélyszállítmány, amely az Országos Erdészeti Egyesület és az Erdészcsillag Alapítvány szervezésében eljuthatott a Kárpátaljai Helyi Csoportunkhoz. Így összesen már több mint 20 millió forint értékben segítettük szervezett formában a helyi erdész közösséget, rajtuk keresztül pedig ott élő honfitársainkat is.

Minden segítőkész adományozónak köszönjük az eddigi nagylelkű felajánlásokat és a korábban közreadott felhívás alapján továbbra is kérjük, hogy az OEE Erdészcsillag Alapítvány bankszámlaszámára befizetett pénzadományokkal segítsék a kárpátaljai erdész kollégákat a súlyos háborús viszonyok között!

Az Országos Erdészeti Egyesület a pénzbeli felajánlásokat az Erdészcsillag Alapítvány 11701004-20206442 számú számlájára várja, a „Kárpátalja” közlemény feltüntetésével!

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület

Fotók: Országos Erdészeti Egyesület

Hírszerkesztő: Nagy László