"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Az Országos Erdészeti Egyesülettel együttműködve indít faültetési programot az OMV

Az Országos Erdészeti Egyesülettel együttműködve indít faültetési programot az OMV

Ültessünk együtt egy fát a fenntartható jövőért! A Föld napja projekt mellett az OMV Hungária Kft. egy másik, kizárólag a magyarországi erdőkre koncentráló programot is elindít. Az Országos Erdészeti Egyesülettel közös akció keretében április közepétől az év végéig vouchereket lehet majd vásárolni a társaság töltőállomásain, melyek 1-1 facsemete elültetésének és későbbi ápolásának költségét fedezik a magyarországi erdőkben.

A kuponokból összegyűlt teljes összeget az OMV az Országos Erdészeti Egyesületnek utalja át. Ebből a forrásból a szervezet az első csemetéket 2021 októberében, az Erdők Hete keretében ülteti el.

Ezzel a partneri kapcsolattal az OMV Hungária felajánlja a vásárlói számára, hogy hozzájáruljanak a hazai erdőtelepítési programhoz, s vele együtt a természeti értékek megóvásához.  A klímaváltozás elleni küzdelemben ugyanis kulcsszerepet töltenek be az erdők. A fával borított területek szerencsére folyamatosan gyarapodnak hazánkban, de egy-egy voucher megvásárlásával bárki hozzájárulhat ennek a tendenciának a növeléséhez. 

Forrás: OMV, OEE

Fotók: OMV

Hírszerkesztő: Nagy László