"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Az örökerdő-gazdálkodást segítő, hiánypótló szakmai kiadvány jelent meg - Megrendelhető!

Az örökerdő-gazdálkodást segítő, hiánypótló szakmai kiadvány jelent meg - Megrendelhető!

Június elejétől érhető el a Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztályának honlapján az örökerdő üzemmód bevezetésének és az örökerdő kezelési terv elkészítésének módszertanát leíró Útmutató. Az Útmutatóban leírtakat jól kiegészíti és alátámasztja a Pro Silva Svájc Egyesület 2019-es kiadványa, melynek magyar változata az eredeti német nyelvű anyag alapján a francia és az angol kiadással szinte egyidejűleg jelenik meg.

A hazai társszervezet - a Pro Silva Hungaria - magyar nyelven „Az örökerdő ismertetőjegyei” címmel adja ki a 35 oldalas, színes, ábrákkal jól illusztrált, A6-os méretű füzetet. A magyar változat az örökerdő üzemmódú állományok szerkezeti jellemzőinek főbb paramétereit és azok változását magyarázó diagrammokat - a svájci társszervezet engedélyével - a hazai viszonyoknak megfelelő értékekre átdolgozva mutatja be.

A terepi használatra is alkalmas, számítási példákkal is ellátott brossúra, a több mint 100 évre visszatekintő, svájci örökerdő-gazdálkodási gyakorlat igazolt eredményein nyugvó ismeretanyagot ad az olvasó kezébe.

Az Útmutatóval és az új kiadvánnyal jelentős szakmai támogatás kapnak azok az erdőgazdálkodók, erdőtulajdonosok, erdőmérnökök és erdésztechnikusok, akik ebben az üzemmódban szeretnének sikeresen gazdálkodni.

A kiadvány elérhető a Pro Silva Hungaria Egyesületnél és az Országos Erdészeti Egyesület titkárságán illetve az OEE honlap Termék megrendelés menüpontjában közvetlenül is, 1890 Ft-os áron (plusz postaköltség, ha nem személyes átvétellel történik a vásárlás).

 

Forrás: Pro Silva Hungaria Egyesület

Fotók: Csépányi Péter

Hírszerkesztő: Nagy László