"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Segítsünk mi is a kárpátaljai gyerekeknek! - Adventi adomángyűjtési felhívás!

Segítsünk mi is a kárpátaljai gyerekeknek! - Adventi adomángyűjtési felhívás!

"Civil összefogás a kárpátaljai közösségekért!” elnevezéssel indult és november végig tart az Adventi Adománygyűjtés kárpátaljai óvodák, iskolák, gyermekotthonok számára. A projekt országosan a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért felelős Helyettes Államtitkársága, a Civil Központok hálózata és a Katolikus Karitász együttműködésében valósul meg. Az Országos Vadászkamara mellett, az Országos Erdészeti Egyesület is támogatja a karitatív kezdeményezést, és minden tagtársat és erdész kollégát is arra biztat: csatlakozzon!

Az idei kezdeményezés előképe a 2020-ban útjára indult Adventi Civil Börze, amely idén új céllal, és ezért átnevezve valósul meg. A február 24-én kitört orosz-ukrán háború során Magyarország már a konfliktusok kezdetétől kiállt a béke mellett és leszögezte: nem szállít fegyvereket a harctérre, sőt még csak fegyverszállítmányok áthaladását sem engedélyezte az ország területén a Kárpátalján élő magyar honfitársaink védelmében. Hazánk ezt megelőzően is minden tőle telhetőt megtett, hogy segítsen, óvodákat, iskolákat újított fel, különböző támogatásokat nyújtott intézmények, civil szervezetek számára. Ezek a programok, az adománygyűjtések és a segítségnyújtások azért is fontosak, hogy az emberek érezzék: van jövő Kárpátalján.

Az idei adománygyűjtés során a szervezők 23, a kárpátaljai szórványtelepüléseken működő intézmény számára várnak felajánlásokat. A többi között Kőrösmező, Huszt, Técső, Munkács, Nagyberezna, Rahó, Ungvár gyermekotthonai, bentlakásos intézményei, általános- és középiskolái, óvodái, ingyen konyhái, kollégiumai, karitatív központjai számára várnak adományokat.

A magyarországi Civil Központok felmérték az igényeket, így tudjuk, hogy leginkább tartós élelmiszerekre, felnőtt és gyerek téli ruházatra és tanszerekre van szükség. Ezzel együtt javasoljuk: ha adományozni szeretne, keresse meg azt a megyei Civil Központot, amelynek a felajánlását adni szeretné, és egyeztessen! Pénzbeli adományozásra is van lehetőség, erről szintén a Civil Központokkal tud egyeztetni.

Fontos információk:

  • Az adományokat a Civil Központoknak lehet leadni november végéig. Ezek elérhetőségei megyei bontásban itt találhatók(kattintson!).

  • Az adományok december első hetében érkeznek meg Budapestre.

  • A csomagokat Kárpátaljára a december 5-ei héten szállítják.

Az országos adománygyűjtő kampányt a korábbi években megszervezett Adventi Civil Börzéhez hasonlóan idén is támogatta Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcslatokért felelős helyettes államtitkár, valamint ez alkalommal Écsy Gábor atya, a Katolikus Karitász országos igazgatója, Csepregi Éva énekesnő és Csík János népzenész is segíti a kampány népszerűsítését.

További részletek, a támogatók gondolatai rövid videós nyilatozatokban, a Civil Információs Portálon érhetőek el a szövegkapcsolóra kattintva.

Forrás: Civil Összefogás, Miniszterelnökség, Caritas Hungrica, OEE

Fotók: Civil Összefogás

Hírszerkesztő: Nagy László